Bijna alle Nederlandse jongeren op social media

Nergens in de Europese Unie ligt het gebruik van sociale media zo hoog als in Nederland, zo blijft uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Maar liefst 70 procent van de bevolking maakt er gebruik van. Onder de jongeren is dit 93 procent (12- tot 18-jarigen) en 98 procent (18- tot 25-jarigen). De 75-plussers zijn het minst actief, maar onder hen is dat ook nog 18 procent, een vrij hoge score in vergelijking met andere landen. In 2012 maakte ruim een op de drie personen van 75 jaar en ouder gebruik van internet.

grafiek-social-gebruik-jongeren

Andere feiten die uit het onderzoek naar voren kwamen, waren dat 35 procent van de internetgebruikers op chatsites zit en dat professionele netwerksites als LinkedIn door 22 procent gebruikt worden.

Uit cijfers uit 2011 blijkt dat het gemiddeld aandeel gebruikers van sociale media in de EU op 40 procent ligt. Nederland zat daar twee jaar geleden met 60 procent al ver boven en behoort hiermee samen met Zweden en Denemarken tot de top 3 van landen met het meeste social media gebruik. Het gebruik van Facebook ligt in Nederland het hoogst. In België en Duitsland is het aandeel beduidend kleiner.

 

Tags: ,

 

Meer Berichten in Social