Grootste site online hulp opgedoekt

Het is afgelopen met hulpmix.nl, dé site waar jongeren tot nu toe terecht konden met vragen en problemen en in een anonieme sfeer hun verhaal kwijt konden. De zorgverzekeraars achter de site moeten bezuinigen.

Hulpmix.nl liep goed: in 2012 waren er in totaal 832 duizend bezoekers geweest en hadden de medewerkers bijna zesduizend chat- en mailcontacten. Op de site kwamen de meest uiteenlopende onderwerpen voorbij. Jongeren die te maken kregen met misbruik, geweld, depressie of andere moeilijkheden konden op de site met een hulpverlener praten.

hulpmix-online-hulp

Volgens Frank Schalken van de stichting E-hulp wordt de site vooral gebruikt door jongeren die met hun probleem nergens terecht kunnen, zoals migrantenjongeren en tieners in grote steden. “Op de site kunnen zij anoniem terecht met problemen waar ze met niemand over durven praten. Denk bijvoorbeeld aan een jongen met een moslimachtergrond die worstelt met homoseksualiteit of jongeren die zichzelf snijden.”

Vorig jaar trok een aantal jeugdzorginstellingen zich al terug. De site stopte toen met de e-mailcontacten, het aantal chatmedewerkers nam af. Nu houden ook de laatste financierende organisaties er mee op.

 

Tags:

 

Meer Berichten in Overig